Szeptemberre elkészül a miskolci Kiss Ernő utca felújítása

A miskolci kétszer kétsávos Kiss Ernő utca a város forgalmának kulcsfontosságú útszakasza, ami szeptemberre a Vasgyári utca és a Wesselényi utca közötti szakaszon teljesen megújul a hatékony közlekedés érdekében. A június 19-e óta tartó felújítás alatt a HE-DO Kft. több évtizednyi szakértelemével felel a jelentős forgalmat lebonyolító útszakasz felújítási munkálataiért.

A Miskolc déli tehermentesítő útjának is nevezett szakasz felújítása az első ütem végéhez közeledik, a teljes projekthez közel 3200 tonna aszfaltot használ fel a felújítást végző HE-DO Kft. A külső sávok már elkészültek, így a most érvényben lévő forgalomkorlátozás megszűnik, és elkezdődhet a belső sávok aszfaltozása.

Fotó: Mocsári László

„Várhatóan a jövő hét közepétől megszüntetjük az ideiglenes forgalomtechnikát, a forgalmat áthelyezzük a most megépített külső sávokra, és életbe lép a második forgalomtechnikai ütem” – tájékoztatott Reichardt Jenő, a HE-DO Kft. főépítésvezetője 2019. augusztus 2-án.

Szeptemberre befejeződik az útszakasz felújítása, így az autósok már új aszfalton haladhatnakaz iskolakezdés miatt megnövekedett forgalomban a Vasgyártól a Wesselényi utcáig. A felújítás végére az útszakasz teljes körű átalakulása várható. A felújítást vezető HE-DO Kft. a régi szalagkorlátokat újakra cseréli, korszerű vízelvezetési megoldásokat alkalmaznak és kiemelik a kétoldali szegélyeket. Tartós és jó minőségű anyagok használatával olyan útszakasz jön létre, amit a város hosszú évtizedekig biztonsággal használhat. A felújítási munkálatok június 19-én kezdődtek, és eddig minden az ütemterv szerint haladt, így a projekt a tervezett határidő betartásával kerülhet átadásra.

Fotó: Mocsári László

A második ütem a belső sávok marási munkálataival indul és a kopóréteg aszfaltozásával végződik szeptemberre, ha komolyabb hátráltató időjárási körülmények nem lépnek fel. A TOP-6.1.5-16-MI1-2017-00002 számú „Kiss Ernő utca felújítása, valamint a Thököly Imre utca és a Hideg sor felújítása és kiszélesítése” elnevezésű projekt 100%-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A HE-DO Kft. figyelmet fordít az útépítés során kivágott, nagyméretű, öreg fák pótlására, ezért a felújítás befejeztével 44 facsemete ültetése valósul meg a Szinva patak partján egy zöldebb, tisztább levegőjű és környezettudatosabb Miskolcért.

Forrás:

https://minap.hu/cikk/kulso-savokra-terelik-forgalmat

https://minap.hu/index.php/cikk/aszfaltoznak-kiss-ernon  

Dokumentumok