Szerkezetkész Miskolc különleges Y-hídja, helyére került az új kerékpároshíd

A miskolci Y-híd befejezéséhez már csak az aszfalt kopóréteg terítése, a szalag- és gyalogos korlátok kihelyezése, valamint a forgalomtechnika felfestése hiányzik.

Sajtótájékoztatót tartotta 2022. szeptember 10-én a miskolci tehermentesítő projekt első és második üteméről: az elsőben a Vörösmarty utca négysávosítása, míg a másodikban az Y-híd kivitelezése zajlik. A NIF Zrt. beruházását fővállalkozóként a HE-DO Kft. kivitelezi, míg a második ütemre a KM Építő Kft. alvállalkozóként kötött vállalkozási szerződést az Y-híd kivitelezése kapcsán. A különleges híd terveit a Speciálterv Építőmérnöki Kft. készítette el. A híd támfalai előregyártott elemekből készültek.

Hamarosan indul a próbaterhelés

Az Y-híd szerkezete már teljes egészében elkészült, a dilatációs szerkezetek is a helyükön vannak. A beruházás legnagyobb projektelemeként megvalósuló híd befejezéséhez hátra van még az aszfalt kopóréteg terítése, szalag- és gyalogos korlátok kihelyezése, valamint a kopóréteg terítését követő forgalomtechnika felfestése. A híd próbaterhelését szeptember 20-án és 21-én végzik, amelyben tizenkét darab, 37 tonna össztömegű négytengelyes teherautó egyidejű hídon való tartózkodásával, majd áthaladásával mérik a statikus és a dinamikus terhelések hatását.

Liftek, parkolók és szervizutak is készülnek a hídhoz

A lámpaoszlopok és forgalomtechnika portálok telepítése már befejeződött, az átlátható, üveg zajvédő falelemek folyamatosan kerülnek a helyükre. A gyalogos közlekedést biztosító felvonók és lépcsők szerkezetépítési munkái elkészültek és megkezdődtek a gépészeti munkák is. A P+R parkoló pályaszerkezetének kiépítése befejeződött, itt a közvilágítási oszlopok elhelyezése van még hátra. Az Y-híd alatti és melletti szervizutakon szegélyépítési, illetve aszfaltozási munkák zajlanak, amellyel párhuzamosan a csapadékcsatorna is épül.

Jövő tavasztól már használhatják az új kerékpárutat a biciklisek

Az Y-híddal párhuzamosan a 80-as vasútvonal fölötti kerékpároshidat is magában foglaló kerékpáros közlekedési útvonalat építenek ki a szakemberek annak érdekében, hogy a kerékpárosok védett útszakaszokon közlekedhessenek. Az új kerékpáros hidat 2022. szeptember 7-én a helyére emelték.

A Martinkertvárost a belvárossal 420 méter hosszban összekötő új kerékpárút a későbbiekben lehetőséget nyújt a Szinva-parti kerékpárúthoz való csatlakozásra. A kerékpárosok előreláthatólag 2023 tavaszától közlekedhetnek ezen a folyosón.

Az átfogó beruházásban a Kisfaludy utcai vasút feletti hidat is felújítják. A több mint 30 éve megépített híd felújítása során elbontják és újjáépítik a burkolati rétegeket, szigeteléseket, hídszegélyeket és a korlátokat is. A kivitelezési munkálatok teljes egészében szintén jövő tavasszal készülnek el, azonban a felújított hidat a gépjármű forgalom már lényegi korlátozások nélkül használhatja idén decembertől.

Októberre az új körforgalom és a négysávosítás is nagyot lép előre

A projekt egy jelentős eleme a turbó körforgalom megépítése a Vörösmarty és a Király utcák keresztezésében. Idén júliusban elkészült a körforgalom keleti oldalának pályaszerkezete, melyet követően a munkák a körforgalom nyugati felének építésével folytatódtak. A munkák októberi befejezésével alakul ki a három forgalmi sávos, jelzőlámpás forgalomszabályozású turbó körforgalom. A kelet-nyugati irányú kerékpáros forgalmat a körforgalom északi ágán vezetik át.

A Vörösmarty utca kétsávosról négysávosra bővül 570 méteren hosszúságban, ez vezet fel az Y-hídra, amelynek egyik ága a Martinkertváros, a másik pedig a Tiszai pályaudvar felé tart majd. A Vörösmarty utca északi oldalán elkészült az aszfalt kötőréteg, jelenleg a forgalomirányító berendezések portáljainak telepítése és az ivóvíz hálózat élőre kötése zajlik. Még most szeptemberben megkezdődik a kopóréteg aszfaltozása, ezt követően pedig kiépül a 2×2 forgalmi sávra bővített útszakasz végleges forgalmi rendje. A beruházás előnyeit hamarosan érezhetik a közlekedők, mivel az Y-híd, az új körforgalom és a Vörösmarty utca négysávossá bővítésének év végi átadásával – valamint a kapcsolódó beruházások jövő tavaszi befejezésével – megszűnnek a környéken csúcsidőben jelentkező torlódások és egyszerűbbé válik a Tiszai pályaudvar megközelítése is.

Szöveg és fotók forrása: Magyar Építők