Tengelysúlymérő állomást épít újjá a HE-DO Építő Zrt. a 37-es és 38-as főutak találkozásánál

A 37-es és 38-as főutak találkozásánál meglévő csomópontot új körforgalmi csomóponttá építi át a HE-DO Építő Zrt. A szakemberek az itt található tengelysúlymérő állomást is újjáépítik.

Szerencs térségében a 37-es és 38-as főutak találkozásánál meglévő csomópontot új körforgalmi csomóponttá építi át kerékpárút-átvezetéssel a HE-DO Építő Zrt. Emellett a főutak körforgalomhoz csatlakozó ágai a gépjármű tengelyterhelés maximális mértékére (11,5 tonna) kapnak burkolatmegerősítést, amely megfelel a jelenleg érvényben lévő európai uniós szabályozásnak.

Az egysávos, négyágú körforgalomból Szerencs, Tarcal és Sátoraljaújhely irányába is ki lehet majd hajtani.

A közvilágítást a szakemberek a csomóponti ágakon behaladás-érzékelőkkel látják el, ami az energiatakarékos működtetést tudja biztosítani. Az új tengelysúlymérő állomás a meglévő helyén épül újjá, és egy kiemelt szegéllyel ellátott sziget választja majd el a 37-es főút pályaszerkezetétől.

A munkálatok 2021 március végén kezdődtek el és 2021 augusztusában fejeződnek be. A beruházás a Kiemelt társadalmi igényeken alapuló közútfejlesztési (TIK) program részeként, 742 millió forint értékben, hazai forrásból valósul meg.

Szöveg forrása: Magyar Építők

Illusztráció: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és Magyar Építők (Bernát Benjámin)