Tengelysúlymérő állomást újított fel a HE-DO Kft. Rétságnál

A rétsági tengelysúlymérő állomás felújításán dolgozott a HE-DO Kft. a 21606-os jelű úton Nógrád megyében. A tengelysúlymérő állomáson kívül a vízelvezető rendszer is megújult.

A régi betonburkolat elöregedése miatt írt ki közbeszerzési pályázatot a Nógrád megyei Rétságnál található tengelysúlymérő állomás felújítására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A beruházást elnyerő HE-DO Kft. szakemberei a munkaterület átvétele után 2021. március 31-én kezdték el a munkát a 21606-os jelű úton.

„Az elöregedett betonburkolat elbontása és az új ágyazati réteg építése után a Ckt útalapra CP4 bazaltbeton burkolat került. A tengelysúlymérő állomáson végzett munkálatok mellett kollégáim a vízelvezető rendszert is felújították” – tudatta Balázs Attila, a HE-DO Kft. abasári központi telephelyének főépítésvezetője.

A szakemberek először a bontást végezték el, majd az új ágyazati réteg kialakítása után elkészült a Ckt útalap, megtörtént a bazaltbeton építése, amit a padkaépítés és az árokrendezés követett.

A HE-DO Kft. a tengelysúlymérő állomás teljes felújításával június közepére elkészült, jelen pillanatban a műszaki átadás-átvétel zajlik.