Tiszafüred utcáit újította fel a HE-DO Kft.

A helyi önkormányzat megbízásából újított fel tönkrement burkolatú, vagy szilárd burkolattal még nem rendelkező utcát Tiszafüreden a HE-DO Kft. A munkálatokkal a cég szakemberei 2022 augusztus közepére végeztek.

Tiszafüred Város Önkormányzatának a megbízásából a település belterületén újította fel a Feszty Árpád utcát, a Madách Imre utcát, a Kamilla utcát, a Kántorvár utcát és a Múzeum parkot a HE-DO Kft.

A munkaterületeket a szakemberek a Feszty Árpád utcában és a Madách Imre utában 2022. május 22-én, a másik három utcában május 31-én vették át.

„A Madách Imre utca eredetileg nem rendelkezett szilárd burkolattal, a padkarendezés és ároktisztítást követően zúzottkő beépítéssel profiloztuk ki a meglévő felületet, melyre egy réteg aszfalt burkolatot építettünk. A Feszty Árpád utcában régi elöregedett volt az aszfaltburkolat, amit a több évtizede megépült közmű vezetékek nyomvonal-süllyedései szabdaltak fel. Előkészítésként ezen süllyedéseket pályaszerkezet cserével és kátyúzással javítottuk. Lenyestük a padkát, profiloztuk az árkokat és a közműfedlapok szintre emelését követően teljes felületen megépítettük az aszfalt kiegyenlítő és kopó réteget, majd a nemesített padkát. A Múzeum parkban az egy réteg aszfalt kopóréteg megépítésén kívül a tönkrement vízelvezető folyóka felújítását is elvégeztük. A Kamilla utca és a Kántorvár utca meglévő aszfaltburkolata egy réteg új aszfaltburkolatot kapott” – tájékoztatott a felújítás részleteiről Pintér Gábor, a HE-DO Kft. abasári központi telephelyének főépítésvezetője.