Több helyszínen korszerűsíti a HE-DO Építő Zrt. a 21-es utat

Burkolatfelújítást végez a 21-es úton Szurdokpüspökinél, Mátraverebélynél és Vizslás‒Salgótarjánnál a HE-DO Építő Zrt. Az aszfaltozási munkálatok mellett a szakemberek Pásztónál bővítik a tengelysúlymérő állomást, Nagygombosnál kiépítik a szikkasztómedence bekötő útját, valamint forgalomtechnikai fejlesztéseket is végrehajtanak.

A 21-es út több szakaszát korszerűsíti a HE-DO Építő Zrt. A beruházásra a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) írta ki a kivitelezési eljárást. Az útfejlesztési munkálatok március 1-jén kezdődtek a munkaterület február 23-án történő átvétele után.

A HE-DO Építő Zrt. Szurdokpüspökinél a 21+516-os és a 23+307-es, Mátraverebély térségében a 39+707-es és a 41+387-es szelvények között a jobb pályán, Vizslás-Újlak és Salgótarján térségében a 48+230-as és az 52+744-es kilométerszelvények között teljes szélességben újítja fel a burkolatot. Az aszfaltozási munkálatokon kívül a szakemberek kibővítik a tengelysúlymérő állomást Pásztónál, elvégzik a szikkasztómedence bekötő útjának kiépítését Nagygombosnál, valamint szalagkorlátot építenek, pótolják a fényvédő hálókat, és a vízen csúszásos balesetek megelőzése érdekében grooving-vágást hajtanak végre a 8+800-as és a 36+800-as kilométerszelvények között.

„A burkolatfelújítást Vizslás‒Salgótarjánnál kezdjük, Mátraverebélynél folytatjuk, és Szurdokpüspökinél fejezzük be. Mindhárom szakasz öt centiméteres marással és öt centiméter AC-16 mF aszfaltkopóréteg-építéssel készül majd. A többi munkafolyamatot kollégáim a burkolatjavítással párhuzamosan végzik el. A műszaki átadás lezárásának határideje június 30-a” – tájékoztatott Balázs Attila, a HE-DO Építő Zrt. főépítésvezetője.