Tűzoltósági felvonulási utat épített az új gyöngyösi bemelegítőcsarnokhoz a HE-DO Kft.

Hamarosan befejeződik a gyöngyösi dr. Fejes András Sportcsarnok melletti új bemelegítőcsarnok építkezése az épülethez vezető felvonulási út elkészítésével. A 190 méter hosszú szakasz megépítésére elsősorban a tűzoltósági biztonsági előírások miatt volt szükség.

A már szinte teljesen kész munkacsarnok megközelíthetőségét könnyebbé tevő utat a HE-DO Kft. szakemberei építették meg.

„A beruházás a meglévő betonburkolat, valamint az itt található egykori itatott makadám felvonulási tér jelentős részének elbontásával kezdődött április 27-én. Ezt követően három rétegben zúzottkő alappal építettük meg az útalapot, miközben elkészült a felszíni vízelvezető rendszer. Földmedrű árkokat és átereszeket is építettünk, majd egy finisher segítségével a megerősített útalap terített kiegyenlítő kővázat kapott, amit aszfaltburkolattal fedtünk be. A befejező munkálatokban padkát építettünk és a jövőbeni forgalmi rendnek megfelelően elhelyeztük a közlekedési táblákat. Útépítő csapatunkhoz a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I-es kézilabdacsapat játékosai is csatlakoztak, akik a szükséges munkavédelmi oktatás után többek között a közlekedési táblák összeszerelésében és beállításában, valamint a tereprendezésben segítettek nekünk. A sportklub és a névadószponzor építőipari vállalkozás szoros kapcsolatának köszönhetően a játékosok betekintést nyerhettek az útépítés szépségeibe, kollégáim pedig kézilabdás promóciós ajándékokat kaptak tőlük” – mondta Szanyi Tamás, a HE-DO Kft. építésvezetője.

A HE-DO Kft. a nettó 34 849 998 forintba kerülő útépítési munkálatokkal az előírt befejezési határidő előtt két és fél héttel, május 12-én végzett.

A munkacsarnok építése a Gyöngyösi Kézilabda Klub által elnyert tao-pályázat segítségével valósul meg, amelynek önerejét legnagyobb részben a gyöngyösi önkormányzat biztosította. A több mint kétszázmillió forintból elkészülő csarnokot a különböző sportágak utánpótlás-csapatai használhatják majd, de alkalmas lesz iskolai testnevelés órák helyszínének, valamint nemzetközi tornák megrendezésére is.