Újabb mérföldkőhöz érkezett az M25 gyorsforgalmi út déli üteme

Az M3 autópályát Eger városával 2020 nyarára új gyorsforgalmi út köti össze. Ennek északi szakasza már átadásra került, a déli szakaszán pedig gőzerővel dolgoznak a kivitelezők az autóút építésén. Az utolsó jelentősebb akadály – hogy a pálya végig összeköthető legyen – a 3. sz. főút, mely mostanáig kettévágta az M25 autóutat és az itt épülő új csomópont ágait.

Ezen szakasz kivitelezését a HE-DO Kft. végzi. Ahhoz, hogy ez az akadály elhárítható legyen, a HE-DO Kft. megépített egy hidat a gyorsforgalmi út felett, illetőleg a 3. sz. főútnak is elkészítette a korrekciós szakaszát.

2019. október 8-án az ideiglenes forgalomba helyezést engedélyező Hatóság szemlét tartott, hogy a forgalmat a 3. sz. főút újonnan épített nyomvonalára tudják terelni. Az engedélyező Hatóság mellett a rendőrség, illetve a közút kezelőjének munkatársai is részt vettek a korrekció és a műtárgy ideiglenes forgalomba helyezésének helyszíni bejárásán.

A szemlén megállapították, hogy mind a megépült híd, mind az út koronaélek közötti szakasza műszakilag megfelelő állapotban vannak, majd a Hatóság kiadta az engedélyt, mely szerint a közlekedők használatba vehetik a korrekciós szakaszt és a műtárgyat, egyelőre a korrekciós szakasz két végén jelzőlámpás forgalomirányítás mellett.

A forgalomba helyezést követően a HE-DO Kft. a korrekciós szakasz elejének és végének hiányzó részeit megépíti és ezt követően a jelzőlámpás forgalomterelést megszüntethető. Ennek várható időtartama 2-3 hét.

A korrekción és a műtárgyon keresztül haladva a közlekedők láthatják az épülő M25-ös autóutat. A 3. sz. főút ezen szakaszán a későbbiekben még várhatóak kisebb forgalomkorlátozások, ezért kérjük a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel és óvatossággal vezessenek és tartsák be a kihelyezett korlátozásokat a balesetek elkerülése érdekében.