Ütemterv szerint halad a Nagykőrösi út felújítása a HE-DO kivitelezésében

A Nagykőrösi út Budapest közlekedésének egyik ütőere: az agglomerációból ingázók mellett a XVIII. kerületi lakosok is napi szinten használják.

Illusztráció

A főváros XVIII. kerületében található Nagykörösi út burkolata az idők során elhasználódott, és az utazáskényelmi elvárásoknak nem felelt meg, ezért a megrendelő Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata az Eke utca – Dózsa György utca közötti szakaszának felújítása mellett döntött. A HE-DO szakemberei március elején vették át a munkaterületet.

A Nagykőrösi úton a jobb oldali forgalmi sáv hátralévő munkái időközben elkészültek. Az útszakasz jobb oldalának profilba marása után következett az alépítmény lokális javítása, ezt követően a szegélyek cseréje, a felszíni vízelvezetés elemeinek megújítása, majd a kapubejárók elbontása és új gyeprácsos vagy aszfalt burkolattal történő visszaépítése. A teljes útpályát két réteg aszfalttal erősítették meg a HE-DO szakemberei félpályás útlezárással, a forgalom egyirányúsítása mellett.

„A bal oldali forgalmi sávban is elkezdtük a kivitelezést: jelenleg túl vagyunk az útpálya profilba marásán, lokális pályaszerkezet-csere kijelölésén, kibontásán és az alépítmények elkészítésén. Következő munkafolyamatként bontjuk és építjük a szegélyeket a jobb oldal mintájára, két réteggel megerősítjük az útpályát, árkot tisztítunk és surrantókat építünk a vízelvezetésnek, és a végén kiépítjük az ideiglenes forgalomtechnikát” – számolt be a projektről Timár Gellért, a HE-DO főépítésvezetője.

A tervek szerint 2024. május második felében a műszaki átadás elkezdődik és a kétirányú forgalomnak is hamarosan átadhatóvá válik a felújított útszakasz.