Útfelújítási és csapadékvíz elvezetési munkákat fejezett be Egerben a HE-DO Kft.

Befejezte az útfelújítási és csapadékvíz elvezetési munkálatokat a „Területi infrastrukturális fejlesztések” programban Eger város területén a HE-DO Kft. – Penta Általános Építőipari Kft. alkotta építőipari konzorcium.  

Nagyívű útfelújítási és csapadékvíz elvezetési munkálatokba kezdett a „Területi infrastrukturális fejlesztések” program keretében Eger város területén a közbeszerzési eljáráson nyertes HE-DO Kft. – Penta Általános Építőipari Kft. alkotta építőipari konzorcium még 2018. július 10-én. A munkálatok során a vállalkozások dolgoztak az Egri úton, a Fertőbánya úton, a Gerle köz – Könyök utca találkozásánál, a Füzér utcában, a Stadion utcában, az Arany János utcában, a Szövetkezet utcában, a Nagylapos utcában, a Bródy Sándor utcában, a Kodály Zoltán utcában és a Déli Ipari Park területén.

A HE-DO Kft. és a Penta Általános Építőipari Kft. már 2018-ban elkészült a Nagylapos utca felújításával, ahol a 2015-ben megépült kerékpárút és az Alvégi utca összeköttetésére aszfaltburkolatú utat építettek a lakóingatlanok környezetében 4,5-, a külterületi szakaszokon 3 méter szélességben. A két cég szakemberei az Arany János utcában az óvoda előtt gyeprács burkolatú tároló helyet alakítottak ki, felújították a járdát, amely csapadékvizének elvezetésére padkafolyókát építettek. A Kodály Zoltán utcában 21 új parkolót épített meg a konzorcium, valamint elvégezte a Déli Ipari Park területén a mederrendezést és az áteresz tisztítást.

A HE-DO Kft. – Penta Általános Építőipari Kft. alkotta konzorcium 2019 nyarára a Szövetkezet utca déli oldalán aszfalttal burkolt járdát épített a Mátyás király úti-, valamint a Faiskola utcai járdákhoz csatlakoztatva. A két vállalkozás a projektben szereplő többi utcában is mindenhol befejezte a munkát.

A teljes beruházás nettó 429 millió 187 ezer 547 forintba került.