Útfelújítással és közműépítéssel fejleszti a Jászapáti Ipari Parkot a HE-DO Kft.

A Jászapáti Ipari Park megközelítését könnyebbé tevő munkálatokba kezdett néhány hete a HE-DO Kft. Az ipari park fejlesztésével kapcsolatos burkolatfelújításra és közművesítésre a közbeszerzési pályázatot a Jászapáti Városi Önkormányzat írta ki.

„A munkaterület átvétele után közműfeltárásokat és előkészítő munkákat végeztünk. Az ipari parkot a 31-es számú főútról jelenleg egy rossz minőségű aszfaltozott kétszer egysávos bekötőúton lehet elérni. A következő hónapokban ennek a 860 méter hosszú szakasznak a rekonstrukciója, szélesítése, vízelvezetése és közművesítése mellett egy teljesen új 197 méter hosszú aszfaltburkolatú kiszolgáló utat is építünk” – mondta Farkas Péter, a HE-DO Kft. építésvezetője.

Az elmúlt időszakban a cég munkatársai feltárták a közműveket, elkezdték a munkálatokhoz szükséges tereprendezést és hamarosan nekikezdenek a szennyvíz-, ivóvíz-, és csapadékvízvezetékek építésének.

Az ipari park fejlesztése során a HE-DO Kft. a közvilágítás kialakítása mellett többek között 2560 méter ivóvízvezetéket épít és 2983 méter hosszú szennyvíz-, és csapadékvíz elvezető rendszert hoz létre.

A felújítási és építési munkák várható befejezési ideje 2021. február 25-e.

A beruházás nettó 495 millió 996 ezer 444 forintból valósul meg.