Jó ütemben halad a kivitelező HE-DO Kft. az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút fejlesztési munkálataival Budapest és Szentendre között

Ahogyan korábban megírtuk, a Budapest és Szentendre között megvalósuló fejlesztésben az új nyomvonalú kerékpárút építésén kívül a HE-DO Kft. a közvilágítás fejlesztése mellett a meglévő földutakat leburkolja, illetve felújítja a régi burkolatokat. A Budakalász térségében található Natura 2000 védettséget élvező Duna-parti ártéri erdőben kanyargó 2 méter széles burkolt kerékpárutat a szakemberek felújítják és kiszélesítik. A beruházásban Szentendre területén új kerékpáros pihenőhelyet alakítanak ki és két pihenőhely újul meg Budakalászon.

Az EuroVelo6 B1 jelű Dera-patak feletti 36 méter nyílású gyalogos és kerékpáros híd pályalemezének betonozása a tegnapi napon megtörtént: 32 köbméter beton került beépítésre, közel 140 négyzetméteren. Az elkészült pályalemez az öszvér szerkezetű felszerkezet szerves részét képezi.

A szokványoshoz képest eltérő, hogy a híd pályalemeze keresztmetszeti értelemben a hossztengely irányában leejt, hosszirányban pedig a pályalemez domború kialakítása gondoskodik a vízelvezetésről. A pályalemez járható sóvédelmi burkolatot kap a későbbiekben. A munkálatok a pályalemez utókezelésével, kizsaluzással, további utókezeléssel, korlátépítéssel, járható bevonat készítésével, állvány leeresztéssel folytatódnak és a befejező munkákkal végződnek.

A tervek szerint a kerékpárosok nyár végétől vehetik birtokba az 5,6 kilométeres szakaszt.